Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Yle Uutiset | Luonto ja ympäristö | Tuoreimmat uutiset
  0 0

  Saimaannorpan suojelu on tuottanut tulosta. Tänä vuonna on syntynyt 86 kuuttia, mikä on paras tulos yli 30 vuotisen seuranta-ajan aikana. Myös saimaannorpan pesiä löydettiin ennätyksellisen paljon.

  0 0

  Varustamo oli kiistänyt vastuunsa sanoen, että riutta korjaantuu luonnollisesti. Riuttaan törmännyt laiva aiheutti siihen kolmen kilometrin pituiset vauriot. Ympäristöjärjestön mukaan korvaussumma on "surkean pieni".

  0 0

  Kotkan keskustassa on jahdattu lauantaista saakka nälkäistä mehiläishaukan poikasta. Pyhtään lintuhoitolassa on jo kolme lintua toipumassa.

  0 0

  Puolukka on Suomen runsassatoisin luonnonmarja, mutta arvostuksessa se jää mustikan varjoon. Esimerkiksi Aasiassa mässäillään mustikalla, jota on tutkittu paljon.

  0 0

  Kesä on tunnetusti ammattikalastajien parasta aikaa sisäjärvillä, mutta ennen jäitä saalista irtoaa syysvesistäkin. Ari Sorvari ja Ari Vallittu lähtivät kahdella veneellä muikkua troolaamaan perjantaina kello 14. Kahdeksan tunnin ”risteily” tuotti pienen saaliin, josta suurinta iloa tuotti pikkumuikkujen runsaus.

  0 0

  Baltiassa leviävä sikoja tappava rutto uhkaa myös Suomea. Evira toivoo, että metsästysmatkat tautialueille lopetettaisiin kokonaan.

  0 0

  Kaivosyhtiö on valituksesta huolimatta etsinyt alueella malmia Tukesin luvalla.

  0 0

  Vaikka valtaosa hyönteissyöjistä, kahlaajista ja lokkilinnuista onkin jo siirtynyt etelään, ei syysmuutto ole suinkaan ohi. Itse asiassa luonnossa ovat nyt käsillä koko syksyn vilkkaimmat ajat, sillä nyt muuton pääosassa ovat päivämuuttajat.

  0 0

  Joensuun Tuupovaarassa on tehty useita susihavaintoja hevos- ja karjatiloilla.

  0 0

  Metsähallituksen hakkuut Suomussalmen Leipimäessä huolestuttavat liito-oravia suojelevia luonnonsuojelijoita.

  0 0

  Evira ei suosittele metsästysmatkailua sikaruttoalueille. Jos matkalle silti lähtee, on edessä suursiivous.

  0 0

  Uudistuva metsästyslaki pyrkii karsimaan harmaan alueen toimijoita, jotka ovat houkutelleet karhuja esiin ravinnon avulla juuri ennen metsästyksen alkua.

  0 0

  Vieraslajit leviävät helposti mutta niiden hävittäminen on isompi urakka. Riesakasveille ei ole luontaisia vihollisia, joten niiden kitkeminen on ihmisten harteilla.

  0 0

  Kirkkaina öinä kotipuutarhurin kannattaa laittaa sadetus päälle tai harsot kasvien suojaksi.

  0 0

  Kainuun seurantasääksi Jaska lähti muuttomatkalle Afrikkaan pari viikkoa sitten. Lähetinsääksien matkaa seurataan verkossa.

  0 0

  Kadunkulkijat ovat valittaneet viime viikkoina pahasta hajusta Turun keskustassa.

  0 0

  Hakkuut keskeytettiin Suomussalmen Leipimäellä turvallisuussyistä. Poliisi käski Luonto-Liiton aktivisteja poistumaan paikalta.

  0 0

  Merituulipuistoa Poriin rakentava Suomen Hyötytuuli kehittää parhaillaan tutkajärjestelmää, joka tunnistaisi automaattisesti eri lintulajeja ja tarvittaessa pysäyttäisi voimalat lintujen törmäysriskin kasvaessa.

  0 0

  Useita päiviä Kotkan keskustassa harhaillut nälkäinen haukanpoikanen on saatu pelastettua. Tänä syksynä moni nuori mehiläishaukka on jäänyt Suomeen.

  0 0

  Oulun riista-alueella muun muassa teerikannat ovat tipahtaneet viime vuodesta lähes 40 prosentilla.