Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Yle Uutiset | Luonto ja ympäristö | Tuoreimmat uutiset

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 475 | newer

  0 0

  Postinjakelu Suomessa tapahtuu nyt kokonaan hiilidioksidineutraalisti, kertoo Itella. Yhtiö vähentää itse päästöjään ja korvaa niitä osallistumalla päästöjä vähentäviin projekteihin.

  0 0

  Ankerias on käärmemäinen kala, joka herättää ristiriitaisia tunteita. Toisten mielestä se on ruokapöydässä suurta herkkua, toisille se ei maistu edes savustettuna. Valtavan vaellusvietin omaavaa merikalaa voi istutusten ansiosta kalastaa Suomessakin useista sisävesistä.

  0 0

  Metsälain kokonaisuudistumisen toteuttaminen on vaativa tehtävä. Lakiin suunniteltu metsänkäsittelymenetelmien monipuolistuminen vaatisi enemmän tutkittua tietoa kuin on olemassa, sanoo viranomaispäällikkö Tommi Lohi Lapin Metsäkeskuksesta.

  0 0

  EU:n ilmastopäästöjen kauppaa säätelevä "hiilipörssi" on avattu jälleen. Päästöoikeuksien kauppa jouduttiin keskeyttämään kolmeksi viikoksi sen jälkeen, kun rikolliset varastivat kymmenien miljoonien eurojen edestä päästöoikeuksia.

  0 0

  Venäjä aloittaa jälleen arvokkaan mustan kaviaarin viennin Euroopan Unionin maihin. Kalastuksen valvontaryhmä ilmoitti yhdeksän vuotta kestäneen kiellon purkamisesta perjantaina.

  0 0

  Koillis-Australiaan iskenyt sykloni Yasi vaurioitti myös Isoa valliriuttaa. Viranomaisten mukaan Yasi osui valliriuttaan satojen kilometrien matkalla, ja vaurioiden korjautuminen vienee jopa kymmenen vuotta. Iso valliriutta on noin 345 000 neliökilometrin laajuinen.

  0 0

  Investoinnit ekologisiin työpaikkoihin leikkaavat toisinaan muita työpaikkoja. Tanskalaisen ympäristötutkija Björn Lomborgin mukaan vihreiden työpaikkojen luominen voi kostautua muilla talouden osa-alueilla.

  0 0

  Kansallispuistoihin tehtiin viime vuonna lähes kaksi miljoonaa käyntiä. Käyntimäärät eivät kasvaneet entistä kolmen prosentin tahtia vaan kasvu jäi yhteen prosenttiin. Eniten käyntejä kirjattiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, 436 000 patikoijaa. Tiedot ilmenevät Metsähallituksen tilastoista.

  0 0

  Lounais-Iranissa on sattunut suuri öljyvuoto, kertoo valtiollinen uutistoimisto IRNA. Vanhasta, rikkoutuneesta öljyputkesta vuotanut öljy on saastuttanut yli 20 kilometriä ranta-aluetta ja 500 hehtaaria viljelysmaata Busherin provinssissa.

  0 0

  Tshernobylin räjähtäneen ydinvoimalan läheisyydessä linnuissa tapahtuu edelleen merkittäviä kehityshäiriöitä, kertoo kansainvälinen tutkimus. Lintujen aivot jäävät viisi prosenttia pienemmiksi kuin alueilla, joilla ei ole suurta taustasäteilyä. Tutkimuksesta kertoo BBC.

  0 0

  Ruotsissa on käynnissä tutkimushanke, jonka avulla kuorma-autot voisivat käyttää sähköä vaihtoehtoisena käyttövoimana. Hanke edellyttää, että pääteille vedetään sähköjohdot, joista autot ottavat virtansa. Asiasta kertoo Ruotsin televisio SVT.

  0 0

  Selkämeren kansallispuiston monivaiheinen eduskuntakäsittely on tulossa ympäristövaliokunnan käsittelyyn. Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) uskoo, että eduskunta säätää lain Selkämeren kansallispuistosta vielä tällä vaalikaudella. Hän ei ota tässä vaiheessa kantaa itse kiistakysymykseen, eli siihen, voiko puisto ulottua myös Vakka-Suomen alueelle.

  0 0

  Eläkepäiviä viettävä ranskalainen filmitähti Brigitte Bardot paheksuu Ruotsissa meneillään olevaa susijahtia. Bardot vaatiii jahdin välitöntä lopettamista.

  0 0

  Vuosi sitten Helsingissä järjestetyn Itämeri-huippukokouksen jälkeen nyt kokoonnutaan katsomaan, miten kokouksen yhteydessä annetut sitoumukset ovat edenneet.

  0 0

  Itämeren tilan parantamiseksi tehtävät toimet etenevät vaihtelevasti. Torstaina järjestetyssä Itämeri-kokouksessa Venäjä vahvisti, että Kaliningradin jättipuhdistamon rakennustyöt ovat alkaneet.

  0 0

  Itämeren ravinnekuormitus on vähentynyt viime vuosina, mutta pitkäaikaisen kuormituksen takia rehevöityminen jatkuu vielä pitkään.

  0 0

  Nykyaikaiset jätevedenpuhdistamot poistavat vedestä tehokkaasti ravinteita, mutta erilaiset kemikaalit kulkeutuvat prosessin läpi Itämereen.

  0 0

  Itämeren suojelukomission Helcomin mukaan Itämeressä on jo vähintään 150 lajia, jotka eivät kuulu alueen alkuperäiseen ekosysteemiin.

  0 0

  Itämeri-kokouksessa annettu sitoumus on hyvä mainos yritykselle, kirjoittaa Tuomas Kerkkänen.

  0 0

  Norpan vapaaehtoisiin suojelusopimuksiin tulee lisää neuvotteluvaraa. Tähän asti Etelä-Savon ELY-keskus on tehnyt suojelusopimuksia vain aukottomista vesialueista. Tänään neuvoteltu malli voi johtaa kalastuksen sallimiseen jo sovituilla suojelualueilla.

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 475 | newer